основа за пълноценен живот
сайт на независим дистрибутор



Влезли сте като Guest | Статус "Гости"Добре дошъл Guest


АЛГОРИТЪМ НА ЗДРАВЕТО

КАТАЛОГ

Учените предупреждават за последици след прекарване на заболяване от Covid-19

 

Учени от Холандия и Белгия проведоха проучване и изследваха как  се възстановяват пациентите след прекарване на зараза с COVID-19. Както се съобщава в четвъртък, 7 януари, "Московски комсомолец", в резултат на това те предположиха, че коронавирусът може да се превърне в хронично заболяване.

Според учените усложненията могат да започнат дори седмици или месеци след възстановяването. В същото време всеки трети оцелял от COVID-19 става „повече или по-малко зависим от външни грижи“.

39-годишната московчанка Ирина заяви пред Московски комсомолец, че преди да се сблъска с коронавируса, тя се е смятала за здрав човек. Тя леко прекарала самата болест, но няколко месеца след възстановяването си все още страда от последиците от нея. „Минаха четири месеца, но през ден повръщам. Загубила съм 15 килограма, напълно спрях да ям месо, ужасно мирише ”, каза тя за откритите при нея признаци на хронично заболяване.

Учените са изследвали данните на 1837 души, чиято средна възраст е 47 години. Всички те са лекувани амбулаторно, но оплакванията за последиците на коронавируса продължиха три месеца. Установено е, че 98% от пациентите продължават да изпитват умора, 90% страдат от мускулна слабост, 88% имат проблеми със съня и 87% изпитват болка. Много пациенти също отбелязват, че производителността на труда им е намаляла. В същото време 86% от участниците в изследването уточняват, че не са имали здравословни проблеми преди заболяването - след коронавируса броят им е спаднал до 6%.

Британски и американски учени планират да стартират глобално проучване за изследване на дългосрочните последици от коронавируса върху човешкия мозък, както и върху централната нервна система (ЦНС). Доклад на Daily Mail. За целта експерти от Тексаския университет, Университета в Лестър и Кралския медицински център в Нотингам ще обединят усилията си.

Учените са загрижени, че COVID-19 може да причини дългосрочни увреждания на мозъка и централната нервна система дори няколко години след инфекцията, според публикацията. Ето защо експертите искат да проучат дали вирусът може да доведе до когнитивен спад, болест на Алцхаймер, Паркинсон или други форми на деменция.

Понастоящем няма доказателства, че коронавирусът всъщност може да причини болестта на Алцхаймер в бъдеще. Но учените вече са открили, че вирусът може да проникне в мозъка - вече има първите доказателства, че коронавирусът е в състояние да зарази мозъчните неврони през лигавиците след преминаване през носа. Предишни изследвания също показват, че COVID-19 може да причини делириум, инсулт и дори парализа.

Водещият автор на изследването, д-р Габриел де Ераускин от Тексаския университет, вярва, че въздействието на коронавируса няма да се ограничи само до тези краткосрочни остри симптоми - вероятно е да се прояви в хронично заболяване.

В проучването ще участват учени от над 30 държави, които ще наблюдават състоянието на около 40 хиляди души. Първите резултати от анализа ще се появят през 2022 г.

По-рано учените посочиха най-лошите дългосрочни последствия от коронавируса. Експертите са установили, че тези, които са имали коронавирус в продължение на месеци след инфекцията, страдат от симптоми като "мъгла в главата", неспособност за фокусиране, възпаление на сърдечния мускул, болка в тестисите, увреждане на бъбреците и проблеми с уринирането. Пациентите също са имали инсулти, припадъци и гърчове.

 

Преглеждания: 98 | Написано от: ccinpz | Дата: 11.01.2021 | Коментари (0)

Вход
E-mail:
Парола:

Търси в сайта




ВАШ ЛИЧЕН КОНСУЛТАНТ

 

Здравен консултант;

Специалист по суплиментология, 

изграждане на здравна култура

 и възстановяване на здравето.


Член на международния съюз на суплиментолозите.




Ясен Янев




E-mail: zdr.kult@gmail.com
Телефон, Viber, Telegram: +359 896 109 121

Всички оздравителни програми описани в настоящия сайт са базови и понякога е наложително да се подходи индивидуално при дадена здравна ситуация. 


Оздравителните програми са разработени от водещи световни, квалифицирани специалисти в областта на здравето и здравеопазването и суплиментологията.
 
Ако желаете да подобрите начина си на живот, възползвайте се от безплатна консултация.

 


В настоящия сайт е публикувана квалифицирана и проверена информация.

Не поставяме реклами между текста на статиите. 
В сайта са използвани материали с информационна цел от официалния сайт на Coral Club Internacional

 

ЗДРАВНА КУЛТУРА © 2024