основа за пълноценен живот
сайт на независим дистрибуторВлезли сте като Guest | Статус "Гости"Добре дошъл Guest

Главно меню

Оздравителни програми

 

 

КРЪВЕН СКРИНИНГ

с тъмнополеви микроскоп

 

УСТРОЙСВО НА КРЪВТА

 

ИЗСЛЕДВАНЕ НА ЖИВА КАПКА КРЪВ В РЕАЛНО ВРЕМЕ

 

 

Какво представлява диагностиката в тъмно поле?

 

Изледването на жива капка кръв с тъмнополеви микроскоп е бърз, ефикасен и надежден начин за установяване на причините на множество неразположения и заболявания на човешкия организъм.

Това изследване с тъмнополеви микроскоп, анализира жива, а не фиксирана (умъртвена) кръвна проба. Благодарение на този метод, въз основа на малкото количество Spirochaetes (спирохети) в кръвната проба, през 1901 г. е бил диагностициран сифилисът. През изминалите три десетилетия се наблюдава засилен интерес към кръвния скрининг, чрез който може да се определи метаболитното равновесие. Кръвния скрининг е анализ на капка кръв, който дава ясна представа за начина и ползата на хранене, съответствието на храната според кръвна група или картина на консумираното количество течности. Анализът се основава на наблюдение с микроскоп на жива капка кръв. Той се извършва до 20 минути след вземане на кръвната проба, понеже клетките в капката кръв остават живи само 20 минути. При подготовката за анализ, пробата се защитава от изсъхване. Това осигурява жива капка кръв, в която могат да се наблюдават кръвните клетки и течната субстанция на кръвта, както и компонентите, които остават невидими при традиционните методи за анализ. 

Пациентът присъства и наблюдава заедно с доктора изследването.

Изследването е уникално с това, че в България има само един специалист, който разшифрова безупречно не само заболяването, а причината за неговото появяване. Още повече - препоръчва натурални и безопасни за организма начини за премахване на причината.

 

Какво може да се види, изследва и анализира с тъмнополевия микроскоп?

 

1. Оглед и оценка на формени елементи и чистота на плазма. Количество и качество на еритроцити, левкоцити, тромбоцити и др.

2. Оценка на алкално-киселинно равновесие и степен на подкиселяване на вътрешната средата на организма - един основен критерий на условията за здраве/болест.

3. Калциева обмяна и калциев дефицит - основен регулатор на pH. (Калцият участва във всички биохимични процеси и има отношение за над 150 болестни състояния).

4. Степен на замърсяване - токсини, бактерии, последици от вирусни атаки, други микроорганизми, паразити и гъбички, разпадни продукти от обмяната на веществата.

5. Храносмилане и степен на усвояемост - наличие на неусвоени и необработени от ферментните системи хранителни остатъци вещества, холестерол, млечна и пикочна киселина и много други.

6. Данни за остри и хронични възпалителни процеси.

7. Последици и увредени структури на клетъчно ниво от химически, физически и др. агенти на околната среда.

8. Увредени от свободни радикали кръвни клетки.

9. Визия на вредните за организма електромагнитни полета и вълни излъчвани от мобилни телефони, компютри, телевизори и др. уреди.

10. Дехидратация на клетките и обезводняването на организъма.

 

Скритият, непознат и тайнствен микрокосмос разкрива своите тайни. Едва когато проникнем в скрития свят на своето тяло, можем да видим колко стабилна е хомеостазата ни, да осъзнаем значението на здравословния начин на живот, правилното хранене и редовния прием на качествени хранителни добавки.

 

Визуализацията на капка свежа кръв, която виждаме на монитора и която отразява здравословното  състояние на човека, дава възможност да се реши, какво трябва да се предприеме, за да се възстанови.

 

С помощта на този метод, за разлика от традиционните методи за диагностика, посочените болести могат да се открият месеци или дори години по-рано – при всички случаи преди да са се появили първите симптоми на болестта.

 

Анализът на жива капка кръв в тъмно поле може да установи намалени съпротивителни сили, липса на витамини и протеини, увреждане, причинено от свободните радикали, лошо функциониране на черния дроб и далака, податливост към алергии, наличие на хронично заболяване и хранене, неподходящо за кръвната група.

 

Методът позволява да се промени начина на живот и хранене на пациента! Да се осъзнае необходимостта от правилното, точното и осъзнато прилагане на назначеното лечение. Да се намали опасността от възобновяване на заболяването.

 

Много важно е на всеки 4-6 седмици да се прави контролно изследване на жива капка кръв. Междувременно пациентът трябва да спазва здравословен начин на живот, подходящ хранителен режим и да спазва предписаните схеми. При това, от получените контролни прегледи, могат да се очакват значителни положителни резултати, което дава ясна представа, че се работи в правилната насока . Това допълнително би мотивирало пациента да бъде последователен в действията си за опазване на своето здраве.

 

Не е лесно в една статия да се разкаже за всичко, скрито в една единствена капка кръв и да се опишат всички процеси, които се извършват в нея. Този удивителен метод дава възможност да надникнем под обвивката на нашето тяло и да се отнесем към вътрешната си среда със същата грижа и отговорност, както към нашата външност.

 

Анализът на жива капка кръв ни дава възможност да видим:

 

Формата, размера и количеството на червените и белите кръвни телца и техните взаимоотношения.

 

- Често откриваме топчести натрупвания (слепвания, подобни на мънисто) върху червените кръвни клетки. Това може да се случи на хора, консумиращи храна, която не е в хармония с кръвната им група, поради слепващото действие на лектините. Тази картина може да се наблюдава като резултат от дехидратация, стрес, изтощение или хиперхолестеролемия.

- Контролният преглед след 4-6 седмици показва подобрение състоянието на кръвта, при положение, че пациентът е спазвал предложената диета и е приемал стриктно предписаната схема. 

 

Формата и размера на белите кръвни клетки (гранулоцити, лимфоцити и моноцити) и отношенията помежду им:

- Увеличената или намалена мобилност могат да подскажат за различни имунни смущения.

 

Може да се наблюдава увреждане на червените кръвни клетки, за което са възможни различни причини:

 

- Действие на свободните радикали, което показва необходимостта от приемане на антиоксиданти;

- Липса на фолиева киселина и витамин B12 и /или недостиг на желязо, подсказващо за симптоми на анемия.

- Недостатъчно снабдяване с кислород, вследствие на лошо кръвообръщение (между много други причини).

 

Можем да се провери и състоянието на течната част от кръвта – кръвната плазма. Може да наблюдават различни промени.

 

- Забелязва се евентуално съдържанието на несмлени протеини и основно мазнини.

- Открива се наличието на различни микроорганизми (бактерии, фунги, паразити).

- Възможно е в пробата да присъстват пикочна киселина и холестерол.

- Може да се види съдържанието и на атеромите – или така наречените плочки на Ендерлайн, които се образуват от натрупването на определени мастни вещества и фибринови нишки. Тяхното присъствие е пряко свързано с атеросклерозата в кръвоносния съд.

- Могат да се открият и кръвни протеини – фибринови нишки, които играят важна роля в съсирването на кръвта. Те предсказват опасността от образуване на тромби, инфаркт, инсулт.

- Анализът може да регистрира присъствието на тежки метали в кръвта (живак, кадмий, стронций, олово).

- С помощта на този метод може да се открие и разрушителния ефект на стреса върху кръвните телца.

 

Неоспорим факт е, че кръвта запазва хомеостазата и е от важно значение за здравето. При продължителен период на небалансирана хомеостаза се разболяваме.

 

Изследването на жива капка кръв в тъмно поле може да даде важна информация за настоящото състояние на организма, ясно показва небалансираното състояние на хомеостазата и възможните опасности в резултат на това. Промяната във външния вид на кръвните клетки и кръвната плазма може да се открие с помощта на тъмнополеви микроскоп много преди развитието на болестта.

 

Как да се приготвим за прегледа?

 

Не трябва да се приема храна поне 6-12 часа преди прегледа! Много важно е приемането на повече течности: нехлорирана, негазиранам хубава, чиста качествена вода, плодов сок или чай без захар! Не пийте кафе, черен чай и хлорирана вода!

 

След прегледа, по желание на пациента, може да се препоръча начин на въздействие с безопасни биологично чисти, натурални средства.

 

Място и дати за провеждане на кръвен скрининг:

 Информация за дати и градове където предстои да проведе изследването, може да се получи

на телефон 0896 109 121

       

 

Вход
E-mail:
Парола:

Търси в сайта
ВАШ ЛИЧЕН КОНСУЛТАНТ

 

Какво е „Здравна Култура"


Какво е Корал Клуб?


Оздравителни програми


Здравен анализ


Вашите привилегии тук


Стани наш ПАРТЬОР!


ПРОДУКТИ ЗА ЗДРАВЕТО

Ясен Янев


Здравен консултант;

Специалист по суплиментология, 

изграждане на здравна култура

 и възстановяване на здравето.


Член на международния съюз на суплиментолозите.
E-mail: zdr.kult@gmail.com
Телефон, Viber, Telegram: +359 896 109 121

Всички оздравителни програми описани в настоящия сайт са базови и понякога е наложително да се подходи индивидуално при дадена здравна ситуация. 


Оздравителните програми са разработени от водещи световни, квалифицирани специалисти в областта на здравето и здравеопазването и суплиментологията.
 
Ако желаете да подобрите начина си на живот, възползвайте се от безплатна консултация.

 


В настоящия сайт е публикувана квалифицирана и проверена информация.

Не поставяме реклами между текста на статиите. 
В сайта са използвани материали с информационна цел от официалния сайт на Coral Club Internacional

 

ЗДРАВНА КУЛТУРА © 2023

 

 
uCoz