основа за пълноценен живот
сайт на независим дистрибуторВлезли сте като Guest | Статус "Гости"Добре дошъл Guest

Главно меню

Оздравителни програми

 

 

ДИАБЕТ

 

Съществуват така наречените неизлечими заболявания. Диабетът е едно от тях. Медицината все още не успява да се справи с това заболяване и е в задънена улица. Единственото което й остава е да блокира нейните симптоми, като поддържа с хормона инсулин страдащите от него.

Изследването на кръвната захар е задължително за всеки навършил четиридесет години, за да няма изненади. Като човек пие по 30 мл. вода на кг. човешко тегло вода с Корал-Майн, може да пропуснете захарния диабет, тъй като тази вода е уникална и се усвоява добре. Ако захарта е повишена, следва да се чисти черния дроб и всичко останало. Захарен диабет от вторичен тип се среща при хората над 40 - 50-годишна възраст, но той е вследствие от задръстване. Това е изменение на черния дроб, панкреаса, бактериалния баланс на червата. Промяната настъпва вследствие на затлачване и замърсяване на организма. Няма особено лечение на диабета. Здравословния начин на живот е основа това заболяване да бъде неутрализирано. 

За да се въздейства положително и възстановително при това заболяване, човек първо трябва да има представа какви са причините за неговото появяване.

Причини:

В организма се появява недостиг на мазнини и той започва да произвежда захар. Черният дроб, притежава всяка секунда запас от гликоген, който се синтезира от захарта. За да се поддържа този запас, концентрацията на захар във вената на черния дроб е значително по-висока в сравнение с всички останали. Черния дроб контролира количеството захар, което трябва да се изработи от задстомашната жлеза (панкреаса).

В света започна да се спазва режим на хранене с обезмаслени храни и рязко се повиши количеството на хора, придобили болестта захарен диабет. Черен дроб, който не получава енергия, повишава захарта.

Ако черния дроб е чист от тосични вещества и в него не живеят бактерии, вируси или паразити, той ще функционира правилно. Главната функция на черния дроб е да филтрира кръвта. Той е мощен филтър и „химична лаборатория“ на организма. Той е мембрана, през която преминава кръвта. Токсичните вещества остават в жлъчката, а пречистената кръв продължава пътя си към клетките. Когато в черния дроб възникне съвсем малко пренатоварване, кръвта се натрупва 10-30% в ниската му част, изчакваща момента за нейната филтрация, когато има възможност да направи това черния дроб. През същото време, организма е лишен от това количество кръв, което може да достигне до 3 литра. Тогава се появява отпадналост, световъртеж, болки в главата, и в областта на черния дроб. Най-често, това се усеща от хората употребили алкохол. Всъщност, опиянението с алкохол е задържане на кръвта в черния дроб. През това време, докато бъде пречистена от черния дроб, клетките остават без кислорода, който би трябвало да получат чрез кръвта. Най-слабото място са кръвоносните органи на долните крайници и капилярите на краката – там се забелязва вариакозно разширение, в частност – хемороидни възли. При този, които се забелязват горните симптоми, включително и капилярите – има здравословни проблеми с черния дроб.

За влошаването работата на черния дроб могат да бъдат отговорни най-различни фактори, като:

·  замърсена питейна вода;

·  употреба на алкохол;

·  употреба на газирани напитки;

·  употреба на „натурални“ сокове и напитки с оцветители, овкусители и ароматизатори;

·  храни със съдържание на изкуствени оцветители, овкусители, ароматизатори, консерванти

·  храни с консерванти, повишаващи тяхната трайност;

·  лекарства;

·  консумиране на плодове и зеленчуци с повишено съдържание на пестициди;

·  лоша екологична обстановка;

·  лоши условия на труд;
и др.

 

За това, всеки който страда от диабет, трябва да предприеме ежегодни (поне 2 пъти през годината) мерки за почистване и възстановяване функциите на черния си дроб. Ако родителите на човек страдат от диабет, то той задължително трябва да предприеме мерки. А този, който е загрижен за своето здраве, е желателно да полага своевременно, поне един път годишно грижи за черния си дроб, за да изпълнява той правилно своите функции.

Черния дроб е единствения орган, който може да се самовъзстанови. Дори и да изглежда, че е напълно изгубен, той може да се възстанови. Дори да са останали 3% от него! Той е супер регенериращ се орган! Но трябва да му се предоставят условия за това. 3-4 процедури за изчистване на черния дроб, спират процеса на неговото унищожение, дори се прибират вариакозните вени.

Черния дроб е напълно обезболен. Дори да е напълно прогнил и от него да са останали само 3%, човек няма да усети никаква болка. А жлъчния мехур е силно инервиран . Той представлява плътна топка от нерви, особено жлъчния канал. За да се усети, че там се е натрупал пясък или камъни, или кристали. Когато човек изяде нещо мазно, започва да го боли именно жлъчния мехур. Болката е дадена като предупредителен знак, като червена лампичка, че нещо не е наред и да се предприемат мерки, а не като нещо, с което човек да се бори. Обезболяването не решава проблема и не премахва причината! При обезболяване се блокира дейността на централната нервна система с химически вещества (лекарства), а причината, не само че не се премахва - остава - дори се влошава. Болката е нещо хубаво. Тя предупреждава, че има проблем. Тя не трябва да се пренебрегва, а да се предприемат мерки за отстраняването на самата причина. Хубаво е, че боли! Инъче човек не би разбрал, че има здравословен проблем.

За да може човек да намали и нормализира кръвната си захар, трябва да предприеме мерки за премахване на причините които предизвикват повишаването й. Нужно е да се предприемат не еднократни, а редовни действия. Те трябва да са системни. На първо място, човек трябва да започне да контролира хранителния си режим, да избягва консумирането на вредни храни и да съблюдава да консумира храни, полезни за здравето. Няма никакво значение, дали човек боледува от диабет или не! Всеки човек, който се храни нездравословно, не е застрахован от появата на това заболяване. И не само на това! От друга страна, полезната храна плаши някой хора, че трябва да спазват някакви специални диети и трябва да избягват толкова вкусните ястия, с които рецепти е залят света. Човек не живее за да се храни! Човек се храни, за да живее, да получава ежедневно вещества нужни за изграждане на организма и получаване на енергия! Човешкия организъм е устроен така, че с минимум получена храна, може да нахрани всяка една клетка на тялото и да създаде енергия за през деня. Природен закон е, човек да си доставя ежедневно храна, равна на 1% от нормалното му тегло. Тази храна трябва да се приема разпределена на порции през деня. Всичко останало над тази норма, е преяждане, трупане на излишна енергия и претоварване работата на органите. Ако човек е ангажиран с движение, спорт, този процент може да е 1,5. За да може обаче да се раздроби и достигне до клетките, тази храна, е нужна вода. Водата е отговорна и за внасянето на хранителни елементи и кислород до клетките и изнасянето на отработените от метаболизма на клетките вещества. 3% вода от настоящото тегло, ежедневно, приемана регулярно през деня. Никакви натурални сокове, компоти, чай, кафе или напитки, могат да заменят полезното въздействие на водата. Страдащите от диабет следва да изключат напълно всякакви други напитки, освен водата. Кръвната захар, може да се разреди и намали единствено при наличието на вода. Точно за това диабетиците постоянно усещат жажда. Организма сам подсказва, че се нуждае от вода!

Човешкия организъм се състои от 12 системи и по всемирния закон на природата, тези системи работят в синхрон, за целесъобразна икономична работа. Ако човек реши да регулира само един орган или система, той сляпо вярва, че ще успее! Всички системи трябва да се регулират едновременно, за да може всеки орган и система да изпълнява правилно функциите си.

За възстановяване при диабет, е нужно да се изчистят черния дроб, задстомашната жлеза, жлъчката, бъбреците. Тъй като постъпването на бактерии, паразити и токсини става през входа в организма – храносмилателния тракт, трябва да се почисти и създаде полезна флора. След това е нужно да се прочисти лимфната система, в която се развиват, умират и разлагат бактериите, вирусите и паразитите и се изхвърлят токсините от клетките.

Изключително важно е при прилагането на програми за чистене, те да не съдържат токсични и синтетични вещества. При изпълнението на трите етапа, са включени продукти от натурален произход, с изразено оздравително и възстановително действие. Продуктите на Корал Клуб могат да приемат без никакво притеснение. При интелигентното им прилагане се прочиства и възстановява буквално целия организъм. Това е основа и среда в която всяка клетка започва да се развива нормално и като цяло организма започва да се самовъзстановява. Облекчава се и се стимулира работата на имунната, която сама започва да прилага усилията си за коригиране на различни проблеми в организма. Единствено имунната система може да се справи с всички патогени в организма, стига да има достатъчно енергия и добри условия, за да си върши спокойно работата. Така човек може да се раздели и с много други хронични, лекувани и недоизлекувани здравословни проблеми.

 

Какво трябва да се предприеме?

ЕТАП 1 - Чистене на черен дроб;

ЕТАП 2 - Чистене на храносмилателна система;

ЕТАП 3 - Чистене на лимфата.

Регулярно през годината да се правят КАПП, клетъчно хранене и приемане на антиоксиданти.

 

 

                                                                                  

 

ЕТАП 1

Чистене на черния дроб:

1.     Корал-Майн – За да могат да се протичат правилно всички био-химични реакции в организма е нужна вода. Водата е универсалния разтворител на всичко. Затова тя трябва да бъде качествена, лесно усвоима и да има свойства да разтваря веществата и чисти организма. На това условие отговаря Кораловата вода,

2.     ФанДетокс – създаден специално за възстановяване на черния дроб. 100% натурален! До момента медицината не е предложила безопасен начин за положително и безопасно въздействие на черния дроб.

3.     Листа от черен орех или Корал черен орех – анти-вирусно, антибактериално и анти-паразитно действие.

4.     Куркумин (липозомен) – подпомага дейността на черния дроб и жлъчката.

5.     Корал Лецитин - притежава жлъчегонно действие.

6.     Масло от черен дроб на акула – повишава енергийния потенциал и дейността на имунната система.

7.     Корал Артишок – съдържа комплекс от растителни хепапротектори.

 

ЕТАП 2

Чистене на храносмилателен тракт:

1.     Корал-Майнполезна биодостъпна вода.

2.     Програма 2 Коло-Вада Плюс – универсална програма за идеално изчистване и възстановяване функциите на храносмилателната система. Действа и на клетъчно ниво.

3.     Асимилатор – възстановява и подобрява процеса на храносмилане.

4.     Супер Флора - стабилизира полезната флора в червата и контролира патогенните бактерии в стомашно-чревния тракт.

 

ЕТАП 3

Чистене на лимфата:

1.     Корал-Майн – полезна биодостъпна вода.

2.     Лимфлоу стимулира дейността на лимфната система.

3.     Корал Сладък корен – мощен лимфостимулатор. Подпомагат втечняването на лимфата.

4.     Корал Келп – използва се в този етап в качеството на сорбент. Подпомага също и храносмилането. Съдържа йод!!! При наличие на повишена функция на щитовидната жлеза, да се използва Корал Люцерна (капсули)

5.     Корал Люцерна (капсули) - използва се в този етап в качеството на сорбент. Съдържа витамини и минерали.

6.     Активин – допълва витамино-минерлния баланс, изразходван при чистенето. Притежава и антиоксидантни свойства.

 

Вход
E-mail:
Парола:

Търси в сайта
ВАШ ЛИЧЕН КОНСУЛТАНТ

 

Какво е „Здравна Култура"


Какво е Корал Клуб?


Оздравителни програми


Здравен анализ


Вашите привилегии тук


Стани наш ПАРТЬОР!


ПРОДУКТИ ЗА ЗДРАВЕТО

Ясен Янев


Здравен консултант;

Специалист по суплиментология, 

изграждане на здравна култура

 и възстановяване на здравето.


Член на международния съюз на суплиментолозите.
E-mail: zdr.kult@gmail.com
Телефон, Viber, Telegram: +359 896 109 121

Всички оздравителни програми описани в настоящия сайт са базови и понякога е наложително да се подходи индивидуално при дадена здравна ситуация. 


Оздравителните програми са разработени от водещи световни, квалифицирани специалисти в областта на здравето и здравеопазването и суплиментологията.
 
Ако желаете да подобрите начина си на живот, възползвайте се от безплатна консултация.

 


В настоящия сайт е публикувана квалифицирана и проверена информация.

Не поставяме реклами между текста на статиите. 
В сайта са използвани материали с информационна цел от официалния сайт на Coral Club Internacional

 

ЗДРАВНА КУЛТУРА © 2023

 

 
uCoz