основа за пълноценен живот
сайт на независим дистрибуторВлезли сте като Guest | Статус "Гости"Добре дошъл Guest

Главно меню

Оздравителни програми

 

 

ЛИПОЗОМНА ТЕХНОЛОГИЯ

Нова ера УЛТРА КАЧЕСТВО  на ценни био-храни 
 

Съвременна форма на доставяне на полезни активни вещества, която повишава тяхната биодостъпност.

Биодостъпността в процентно  съотношение показва, доколко активното вещество е достигнало  целта си — какво количество се е усвоило от клетката и колко се е разрушило при храносмилането.

 

 

ЛИПОЗОМ
надежден куриер, доставящ полезни активни вещества директно в клетката с минимални загуби.
 

 

 

За първи път действието на липозома е описано от английския изследовател Алек Бенгъм през 1965 год. Той изучава влиянието на фосфолипидите върху процеса на съсирване на кръвта. В резултат на изследванията става ясно, че фосфолипидите притежават способността да образуват двуслойни частици. По структура те са подобни на клетъчната мембрана и могат да задържат вътре в себе си различни активни вещества. Тази технология намира своето приложение в медицината и днес се използва за повишване на биодостъпността на активните вещества.

 

Защо са необходими липозомите?
 

  • За безопасно доставяне на активното вещество точно в клетката.
     
  • За запазване на  активното вещество по пътя до клетката.
     

Приемът на липозомни форми позволява да се преодолеят факторите, ограничаващи ефективността на пероралния прием на някои хранителни вещества: бавно освобождаване, бързо разрушаване в храносмилателния тракт, дразнене на стомаха и червата. Течната форма на отпускане прави продуктите достъпни за всеки, който изпитва затруднения с преглъщането на таблетки или капсули.
 

Защо е необходимо да се повишава ефективността на витамините?

Те не се усвояват пълноценно. Всички форми на витамини — таблетки, капсули, прахчета, течности — не се усвояват напълно. Голяма част от активното им вещество се разрушава в храносмилателната система и се извежда от организма без да се използват от него.

 

Някой витамини предизвикват стомашен стрес.

Разрушавайки се в стомаха, витамините могат да предизвикат чревни разстройства, гадене, дискомфорт. Повечето витамини не се синтезират в организма и бързо се изразходват. Загубата на голяма част от тези ценни вещества е загуба и на строителен материал за клетката. 

Ключови предимства на липозома:

Биодостъпност и ефективност

Повечет от активните съставки не се усвояват напълно. Липозомната форма повишава ефективността и биодостъпността на активното вещество.

 

Меко действие

Липозомите не дразнят стомашно-чревния тракт и предизвикват по-малко странични ефекти.

 

Безопасност

Не са токсични, не са алергени. Съдържат минимум помощни вещества и не съдържат захар.

 

 

 

Какво е липозом?

 

 

В края на 20 век научни изследователи  установили, че липозомните сфери могат да бъдат запълнени с активни компоненти: витамини и други ценни хранителни елементи, и да се използват липозомите за защита и пълноценно доставяне на тези активни вещества в клетките на организма.

 

Липозома е куха сферична частица, в която вътрешност се съдържа активно вещество. Обвивката на липозомите е изградена от фосфолипиди, които формират клетъчната мембрана. Това е градивния материал за всяка една от клетките на човешкия организъм. Те заместват и възстановяват увредените участъци от клетъчната обвивка, защитавайки я от токсините и действието на свободните радикали.  За производството на липозомните продукти в Корал Клуб, се прилага липозомната технология на Холандската компания CureSupport и се използват фосфолипиди от слънчогледов лецитин.

 

 

 

 

 

 

Липозомите се състоят от фосфолипиди и вложените вътре в тях водоразтворим Витамин С или мастноразтворими Витамин D3 и Куркумин, наричани активни компоненти. Надеждно защитеното активно вещество е изложено  в по-ниска степен на въздействието на храносмилателните сокове и ензими. От друга страна  неговото негативно въздействие върху храносмилателния тракт е почти нулево.

Фосфолипидите се състоят от водоразтворима  (хидрофилна) «глава» и мастноразтворима (хидрофобна) «опашка».

Фосфолипидите се свързват чрез «опашките» си и така образуват двоен липиден слой.

Той може да съдържа както мастноразтворими, така и водоразтворими активни вещества.

Липозомът притежава амфифилни свойства, което означава, че може едновременно да включва и освобождава както водоразтворими, така и мастноразтворими компоненти, които са затворени в бислоя, между слоевете фосфолипиди и между техните «опашки».

 

 

 

 

 

Механизъм на действие на липозомните продукти:

 

 

 

Активното вещество е затворено в липозомна обвивка.

Доближавайки клетката, липозомът се слива с клетъчната мембрана и освобождава активното вещество директно в нея.

Активното вещество попада в клетката и се усвоява от организма в максимално достъпна концентрация, като в същото време мембраната на липозомното вещество подобрява състоянието на клетъчната мембрана.

Двуслойното фосфолипидно устройство на липозома е структурно сходно на клетъчната мембрана и е биосъвместимо с нея. Доближавайки клетката, фосфолипидната обвивка на липозома се слива с биологично сходната на него клетъчна мембрана. Едновременно с това протича и друг положителен процес — фосфолипидите от липозома се вграждат в увредената от свободните радикали фосфолипидна обвивка на клетката и възстановяват структурата й и защитните й функции.

 

 

 

 

 

Вече е налична първата серия липозомни продукти - Витамин D3, Витамин C и Куркумин. В разработка са още Витамин В комплекс, Витамин В12, Q10, Магнезий, Витамин K2+ Витамин D3, Омега 3 EPA/DHA и др.
 

 

         

Аналитичните тестове за бионаличността в организма на липозомните продукти спрямо прием на обикновени такива, могат да се видят за Витамин C - ТУК, а за  Куркумин - ТУК.

Вход
E-mail:
Парола:

Търси в сайта
ВАШ ЛИЧЕН КОНСУЛТАНТ

 

Какво е „Здравна Култура"


Какво е Корал Клуб?


Оздравителни програми


Здравен анализ


Вашите привилегии тук


Стани наш ПАРТЬОР!


ПРОДУКТИ ЗА ЗДРАВЕТО

Ясен Янев


Здравен консултант;

Специалист по суплиментология, 

изграждане на здравна култура

 и възстановяване на здравето.


Член на международния съюз на суплиментолозите.
E-mail: zdr.kult@gmail.com
Телефон, Viber, Telegram: +359 896 109 121

Всички оздравителни програми описани в настоящия сайт са базови и понякога е наложително да се подходи индивидуално при дадена здравна ситуация. 


Оздравителните програми са разработени от водещи световни, квалифицирани специалисти в областта на здравето и здравеопазването и суплиментологията.
 
Ако желаете да подобрите начина си на живот, възползвайте се от безплатна консултация.

 


В настоящия сайт е публикувана квалифицирана и проверена информация.

Не поставяме реклами между текста на статиите. 
В сайта са използвани материали с информационна цел от официалния сайт на Coral Club Internacional

 

ЗДРАВНА КУЛТУРА © 2023

 

 
uCoz